269 Incl. 21% BTW: € 269,00 Excl. BTW: € 222,31
Voorraadinfo laden

Gemiddelde waardering

Mogelijkheden
Gebruiksgemak
Prijs/ kwaliteit

Nieuwste reviews

Schrijf zelf een review

Lees alle reviews (10)

Review door Ben Verburgt 
Geplaatst op 17-04-2022
Niet goedkoop, maar wat werkt dit fantastisch fijn! Als je het geld ervoor hebt...doen!
Review door Tim Op 't Root 
Geplaatst op 15-02-2022
Ik heb het soldeerstation pas net dus ik kan er niet zo veel over zeggen. Heb het wel reeds een paar keer gebruikt en dat naar volle tevredenheid. Voelt degelijk aan en opwarmtijd is zeer kort. Ik ben er zeer tevreden mee.
Review door Johan 
Geplaatst op 08-01-2022
Vorig jaar het hele electronica labo (+/- 20 stuks) gevuld met deze 140W soldeer bouten, tot op de dag van vandaag geen enkele klacht gehad.

Punten uitwisselen is een koud kunstje,
Wat ook nog met een hand te doen is.
De nieuwe versies hebben een rond rubber voor de afdichting van het handvat (ter bescherming van het binnenwerk van het handvat). Wat het wisselen met een hand iets lastiger maakt.
Maar als je er aan gewend bent valt dit reuze mee. De soldeerpunten zijn bijzonder stevig !(desolderen met litze)

Ik gebruik thuis de oudere 140W variant nog steeds (bruin model van voor 2010) en die doet het nog steeds perfect !
Niets dan lof....
Review door A Gogiashvili 
Geplaatst op 02-08-2021
Top product. Lang getwijfeld tussen deze en Hakko FX-951.
Uiteindelijk deze gekocht.
Pluspunten:
1. Soldeerbout is erg licht
2. Echt binnen 2 seconden op temperatuur
3. Draad is soepel en lang
4. Actieve soldeerpunten
5. Enorm assortiment van soldeerpunten
6. Geen gedoe met het vervangen van soldeerpunten. Bunnen paar seconden gedaan. Wachten totdat soldeerbout koud is is niet meer nodig
7. Slaapstand

Minpunten:
1. Duurder dan de rest, maar dan krijg je ook wat.
2. Aan/Uit schakelaar op achterkant
3. Led indicatie (in use/sleep) is niet goed zichtbaar. Led's zij klein en zitten diep in de behuizing
Review door Michel Boers 
Geplaatst op 03-06-2021
Ik soldeer een paar keer per jaar through hole componenten op een PCB, ik heb daarvoor in de afgelopen jaren 2 soldeerbouten en een soldeerstation gebruikt. Na een paar projecten werd de bout slecht en wilde het solderen niet meer fijn lukken. Ik had mijn zinnen gezet op een meer prosumer product en na enig onderzoek las ik dat JBC een goede kandidaat was voor een nieuw station.
Hij was niet goedkoop, maar omdat de vorige sets dat wel waren en niet voldeden was is snel overtuigd om er één aan te schaffen. Wat een verschil bij de eerste solderingen!!
Het station heeft geen display, maar met het instellen van de juiste temperatuur kan ik nu snel en goed soldeerverbindingen maken. Aanrader!
Review door Jimmy van der Eng 
Geplaatst op 11-05-2021
Hij is daadwerkelijk met 2 seconden op temperatuur en de soldeertip is super licht en daardoor makkelijk in gebruik.
Review door Erik van der Pol 
Geplaatst op 04-05-2021
Naar lang dimdammen dan toch voor dit soldeerstation gekozen, eigenlijk een beetje veel van het goede voor mijn gebruik. Het apparaat is ongelooflijk snel op temperatuur wat de reden voor mijn keuze was. Ik kan hem aanzetten en wanneer deze niet gebruikt word dan staat hij in stand by. Dus het is geen probleem hem voor langere tijd aan te zetten. Mijn vorige soldeerstation, oud beestje, ging aan of uit en duurde een euwigheid voordat deze op temperatuur was en kon hem niet lang hierop houden.. Kortom super apparaat voor een stevige prijs maar goed ik ga er vanuit dat deze nog lang mee zal gaan.
Review door Herman Wijenberg 
Geplaatst op 11-04-2021
Ik ben in de jaren 70 voorzichtig gestart met een Ersa 30W soldeerbout, daarna heb ik een Antex CS 18W boutje gekocht, die ik tot nu toe met plezier hebt gebruikt. Echter, het omwisselen van de punt gaat niet echt makkelijk en soms had ik ook meer vermogen nodig. Het werd nu daarom eindelijk tijd voor een degelijk soldeerstation. Ik heb hem na ontvangst direct uitgeprobeerd. Wat een verschil met mijn "oude" boutjes!!! Het is werkelijk een genot om hiermee te werken. Het snoer is lekker slap en met voldoende lengte. Het ontwerp is functioneel en zonder overbodige rommel.De losse punten zijn van goede kwaliteit.Met de beste wil van de wereld kan ik dan ook geen minpuntje vinden. En dan de prijs? Tja, kwaliteit heeft nu eenmaal z'n prijs maar dat zie je gelukkig terug in de uitstekende afwerking waar niets op aan te merken valt. Kortom, een kwaliteitsproduct, althans dat vind ik.
Review door otto spoelstra 
Geplaatst op 31-01-2021
Recent gekocht had eerst een T12 soldeer station maar deze is vele malen beter vooral de sleep functie super handig
Review door Ariana 
Geplaatst op 30-01-2021
Ik heb deze al een tijd mogen lenen en heb eindelijk genoeg gespaard om m’n eigen te kopen. Wat een heerlijk ding, once you go JBC, you never go back!
Wat op zich dus wel een nadeel is, want het is niet goedkoop. Het scheelt wel een hoop gescheld, want bij solderen ligt het dus wel aan het materiaal en niet aan degene die het vasthoudt.
Supersnel warm, makkelijk punten wisselen!
Alles voor de elektronicawerkplaats
  • Deskundige klantenservice
  • Met een 9,6 beoordeeld door klanten