299 Incl. BTW: € 299,00 Excl. BTW: € 247,11
In voorraad

Gemiddelde waardering

Gebruiksgemak
Prijs/ kwaliteit
Mogelijkheden

Nieuwste reviews

Schrijf zelf een review

Lees alle reviews (10)

Review door Jeroen Bolle 
Geplaatst op 29-01-2019
Absoluut een aanrader.
Review door Johan 
Geplaatst op 16-10-2018
Na alle positieve verhalen deze JBC aangeschaft. Geen woord was gelogen. Fantastisch apparaat.
Review door HansL 
Geplaatst op 26-09-2018
Ik kan niks afdingen aan alle positieve recensies. Zijn prijs zeker waard.
Review door Chris van Diemen 
Geplaatst op 26-06-2018
Werkt super fijn bij het solderen. Geen smeulende bout meer als je hem niet gebruikt, hij gaat bijna direct in standby als je hem in de houder plaatst. En is direct heet als je hem er weer uit pakt. Dit in tegenstelling tot bijv. de weller XT stations die met een bewegingssensor werken. Bij de wellers duurt het even voor die in standby gaat en hoewel de opwarmtijd 10 seconden is, duurt het soms wel 10 seconden voor die door heeft dat je hem uit de standaard hebt gepakt.

Tips wisselen werkt erg goed en gemakkelijk. De 2 meegeleverde punten hebben ook de juiste maten voor het meeste soldeerwerk.

Het station is van hoge kwaliteit, hij ziet er stevig uit en zo voelt hij ook. Een goed station dat erg fijn werkt.
Review door Tom 
Geplaatst op 25-02-2018
Het is niet het goedkoopste soldeerstation maar al meteen uit de doos straalt dit station degelijkheid uit. Alle onderdelen zien er hoogwaardig uit en het station lijk zeer goed gebouwd. Gisteren voor het eerst gesoldeerd en het is een feest. Het station reageert zeer snel, zowel naar als uit sleep-mode, dus je kunt je helemaal concereren op het soldeerwerk zelf. Mijn keuze is op de JBC - BT-2BWA gevallen door de actieve punt en het wat grotere vermogen zodat je het ook voor wat zwaarder werk kunt gebruiken (buizen, dikkere kabels etc.). Ik heb weinig ervaring met goedkopere stations en weet uiteraard niet hoe dit station zich op de lange duur zal gedragen (vandaar de 4 steren bij prijs/kwaliteit) maar gezien mijn initiele ervaringen heb ik daar weinig twijfels over.
Review door Jan Steen 
Geplaatst op 26-09-2017
Ik heb tientallen jaren met een Weller gewerkt en hoewel deze nog steeds functioneert wilde ik wat nieuws, ook omdat ik twee werkplekken heb. Na de reviews van JBC gelezen te hebben, koos ik het analoge station van JBC. Wat een aangename verrassing ! Mooi station, sleepmodus en in 2 seconden op temperatuur. Stiften wisselen supermakkelijk zonder hulpmiddelen. Ligt heerlijk in de hand. Ik ben er erg blij mee, een aanrader. Ik heb duurzaamheid ook volle schaal gegeven, maar dat moet in de toekomst blijken. Gezien echter de kwaliteit van het geheel verwacht ik ook van dit soldeerstation vele jaren plezier te hebben.
Review door Edgar van Smaalen 
Geplaatst op 11-09-2017
Na vele valse beloftes omtrent opwarmtijd van andere merken, aangenaam verrast over de prestaties van dit station. Zelfs vanaf eerste start is na 2 seconden de ingestelde temperatuur bereikt. Door het grote vermogen zijn zelfs grotere soldeer oppervlakken in no-time op temperatuur.
Deslanke houder met grip en het soepele snoer werkt fijn. De bout-houder zou iets meer naar voren gekanteld mogen zijn, maar dat is het enige minpuntje wat ik kan bedenken
Review door boldor 
Geplaatst op 06-04-2017
Station zonder poespas, snel in te stellen door draaischijf. Solide gebouwd, soepele, dunne draad, bout ligt lekker in de hand, softgrip, erg snel warm, stift makkelijk te verwisselen.
Duurzaamheid moest ik invullen maar kan eigenlijk pas over 10 jaar...
Review door Hugo Batema 
Geplaatst op 20-03-2017
Vanuit mijn werk veel ervaring met dit type soldeerstation opgedaan. De snelle opwarmtijd en het gemak om soldeerpunten (Cartridges) zijn uniek en went heel snel. Uiteindelijke voor thuis ook een zelfde soldeerstation aangeschaft met fijne punt voor het kleine SMD werk onder de microscoop.
Review door Leo de Kam 
Geplaatst op 19-06-2016
Aanzetten, je pakt de bout en je kan eigenlijk direct solderen. Opwarmtijd... die is er niet. De bout ligt heerlijk in de hand en het snoer is dun en super flexibel en ligt daardoor nooit in de weg. Zet je de bout terug gaat ie gelijk in sleep mode. Pak je hem weer op, is ie voor je puntje bij het soldeereilandje is weer opgewarmd. Het verwisselen van de punt werkt perfect. Dit station en deze bout hebben totaal geen probleem met een beetje massa. Dat gaat net zo makkelijk als een weerstandje solderen. De punten zijn dan ook van topkwaliteit.
Een super station en een heel andere ervaring in solderen. Geen enkel gevecht meer met dit gereedschap.
Enige minpuntje: de meegeleverde punten zijn mij wat te fijn. Maar heb er een wat breder schroevendraaier puntje bij besteld. Er zijn overal volop punten te koop.
Ik denk zelf niet dat de digitale versie mij veel extra voordeel zou bieden. Een draaiknop werkt super snel om de temperatuur aan te passen. En dat is toch eigenlijk wat je gebruikt.