110 Incl. 21% BTW: € 110,00 Excl. BTW: € 90,91

Gemiddelde waardering

Gebruiksgemak
Prijs/ kwaliteit
Mogelijkheden

Nieuwste reviews

Schrijf zelf een review

Lees alle reviews (10)

Review door Marcel  
Geplaatst op 24-08-2022
Makkelijk bedienbare compacte voeding voor een schappelijke prijs.
Inmiddels voor de tweede keer gekocht.
Kalibratie is mogelijk en eenvoudig.
M5 is alleen toegankelijk met de bijgeleverde software.
Ventilator geluidsniveau vindt ik persoonlijk niet storend.
Enige nadeel is dat er voor een rode led (OUT) is gekozen om te zien of de uitgang aan is.
Review door Gert-Jan van der Heiden 
Geplaatst op 14-04-2022
Mijn ranking with the stars zijn wel op basis van de prijs.
Korte erg ruwe test (onbelast allemaal):

Mijn old school Hameg analoge scope toont ongeveer 1mV top naar top (dal naar top, wat je wilt), op de AC stand, Korad op 3,30 volt. Moet mijn scope tot het uiterste drijven om wat op het scherm te tonen. Scope is met voeding verbinden met 15 cm testleads en banaan naar BNC adapter... Ik zei al erg grove test.

Mijn Brymen BM257s leest op
3,30V -> 1,19mV (RMS)
5,00V -> 1,62mV (RMS)
12,00V -> 2, 13mV (RMS)
24,00V -> 2,44mV(RMS)
Ik heb korte 15 cm testleads van Hirschmann gebruikt (fijne dingen) en gewacht totdat de meter een stabiele waarde geeft. Schiet eerst omhoog (te verwachten op AC stand met een DC van 0 naar hoog) en loopt dan langsaam op naar de genoemde waarden. Testlead kunnen ook weer allerlei AC meuk oppikken, dus neem dit met een korrel zout.

Ik hoop dat iemand wat aan deze ruwe testen heeft. *IDN? op de seriële poort geeft als antwoord:
KORAD KA3005P V5.5 SN:****
Commando's op de seriële poort reageren direct en is in ieder geval een manier om M5 aan te roepen.
Review door Martin van Helden 
Geplaatst op 03-02-2022
Ik heb lang getwijfeld over mijn 1ste labvoeding, maar uiteindelijk toch bij de Korad KA3005P uitgekomen.
En tot op heden nog geen spijt van gehad, mooie betaalbare set die ook nog eens handig en simpel in gebruik is.
Review door Richard 
Geplaatst op 11-11-2021
Goede voeding, doet wat moet, nog geen bugs ontdekt.
Op eevblog forum is de calibratie methode te vinden(evenals een schema) de mijne stond een paar/10 mA en mV verkeerd, na calibratie (in 5 minuten gedaan) met een fluke 87V en kortsluitdraad is de voeding tov fluke binnen 1-2 mA en 1-2 mV over het hele bereik van 0-5,1 A/0-30 V, erg goed zou ik zeggen.
Fan vind ik mooi stil, bij belasting word het volgens verwachting meer maar niet storend, ik twijfel om er een noctua in te zetten.
Enige puntje: dat M5 ledje dat nix doet is een beetje sneu ;D, er zitten maar 4 geheugens in.
Review door Jan Harleman 
Geplaatst op 22-10-2021
Geweldige voeding en gemakkelijk te bedienen.
Review door Rob van den Tillaart 
Geplaatst op 02-09-2021
Heb de Korad KA3005P nu enkele weken en inmiddels een paar keer intensief gebruikt. Voldoet prima, zowel de spanning als de stroom zijn accuraat (binnen de grenzen van mijn oude DMM). De geheugens zijn praktisch, maar nog niet echt gebruik van gemaakt, heb ze allen op 0V gezet voor safety. Bediening is voldoende intuitief om zonder handleiding meteen aan de slag te kunnen. Een 2e exemplaar wordt zeker niet uitgesloten.

Verbeterpunten die ik wil benoemen, geen showstoppers.

(1) het ontbreken van een handvat. Het verplaatsen kan dan makkelijker met een hand.
Ik denk bv aan een "Adam Hall 3424 Opbouw koffer handvat" oid

(2) USB aan de voorkant zou ik makkelijker vinden.

(3) de ventilator welke nadrukkelijk aanwezig is.
Zou makkelijk zijn als Eleshop hiervoor een stil exemplaar in het assortiment zou hebben.








Review door Roel 
Geplaatst op 29-08-2021
Prima prijs/kwaliteitsverhouding. Ik koos voor deze voeding omdat ik de mogelijkheid wou hebben om constant current te kunnen instellen en aflezen tot op 1 mA nauwkeurig. Ook de mogelijkheid om de output aan en uit te schakelen met een aparte knop is erg handig. De display is duidelijk, wordt snel genoeg geupdate en is goed afleesbaar. De bediening is intuitief genoeg om zonder handleiding alles te kunnen bedienen, Klein minpuntje is het geluid van de fan die constant aan is en goed hoorbaar is in een stille ruimte Beter was geweest als deze fan alleen zou inschakelen als het echt nodig is of een geruisarm type inbouwen. Maar voor dat geld mogen we eigenlijk niet klagen....
Review door Hub Rijcks 
Geplaatst op 16-04-2021
De voeding beviel dermate goed dat ik een tweede had besteld.
Aangezien ik tegenwoordig met lage stroomsterkes werk (1-200mA) toch een opmerking:
Bij belasting geeft het display een te lage stroomsterkte aan. Deze is ca. 6-7mA te laag. Voor het precies afregelen is het daarom wel verstandig om er een universeelmeter tussen te hangen. Bij grotere stromen, boven 1-2 A is dit natuurlijk niet aan de orde. Nog steeds spijt dat ik in het verleden niet die dubbele voeding had aangeschaft.
Review door Hendrik-Jan 
Geplaatst op 20-03-2021
Ik heb een aantal weken geleden deze voeding gekocht. De voeding is prettig in gebruik, en met name de Off/On mogelijkheid en hoge ververs snelheid van het display is erg prettig. Ook de preset functies gebruik ik in de praktijk best regelmatig. In reviews had ik gelezen dat mensen ervaarden dat de fan veel geluid maakte. Hier heb ik met mijn exemplaar geen last van.
Omdat ik erg tevreden met de labvoeding ben heb ik daarom vorige week een tweede exemplaar aangeschaft om een differentiële voedingsrail te krijgen. Hierover heb ik hetzelfde positieve oordeel.

De tweede voeding was de variant met schroefterminals. Het was nuttig geweest als er een jumper meegeleverd werd waarmee de negatieve terminal en GND met elkaar verbonden worden.
Review door EBM Klomp 
Geplaatst op 16-03-2021
Goede voeding met veel mogelijkheden; zeker voor de prijs.
Enige nadeel is de fan die continue draait
Alles voor de elektronicawerkplaats
  • Deskundige klantenservice
  • Met een 9,6 beoordeeld door klanten