260.15 Incl. 21% BTW: € 260,15 Excl. BTW: € 215,00
Voorraadinfo laden

Gemiddelde waardering

Mogelijkheden
Gebruiksgemak
Prijs/ kwaliteit

Nieuwste reviews

Schrijf zelf een review

Lees alle reviews (10)

Review door Peter van den Maagdenberg 
Geplaatst op 04-12-2023
In mijn zoektocht naar een nieuw soldeerstation werd ik getriggerd door de video van Eleshop waarin verschillende soldeerstations met elkaar vergeleken werden. Het verhaal van de actieve punt van JBC sprak me hierbij enorm aan. Razendsnel op temperatuur en makkelijk te verwisselen punten. Nu heb ik al 45 jaar twee JBC soldeerbouten, 15 Watt en 35 Watt, toen ook al met een speciale punt (longlife punt). Zeer fijne soldeerbouten! Deze ervaring met het merk JBC en de innovatieve actieve punt hebben mij doen besluiten een soldeerstation van JBC aan te schaffen. Wat een top soldeerstation!
Review door Ton Zandbergen 
Geplaatst op 17-07-2023
Geweldig soldeerstation!, tweede set besteld voor op het werk want het kan toch niet zo zijn dat je thuis betere spullen hebt dan op werk?
Ik vind het allemaal net ff lekkerder werken dan de bekende blauwe W€LL€R-stations vooral bij grote printplaten / massavlakken waarbij de warmte snel je print intrekt houdt de JBC de punt op temperatuur. Punten wisselen gaat supersnel zonder dat je de bout eerst moet laten afkoelen.
Review door Tonnie Peters  
Geplaatst op 11-07-2023
Gebruik dit station 7 maanden continu. Ben erg tevreden over de resultaten. Gebruik een tip waarmee ik veel op de print kan solderen. Soldeer met flux RF800 hier gekocht. Temperatuur zet ik constant op 400. Bij meting op de tip wijkt deze 15 graden naar beneden af. Seconden erop en dan weg met de bout. Dit station houd deze temperatuur strak vast, zakt niet in. Gebruik universeel tip beitel C245-911. Daarmee soldeer ik het meeste los en vast tot SMD componenten toe. Pak een schuine punt om het soldeer nauwkeurig neer te leggen C245-405 en je bent klaar voor 97%. Resterend is er voldoende keuze voor specialistische toepassingen. Dat maakt dit station zo aantrekkelijk. Soldeer materiaal, Kester 0.8mm 24-7068-7601 aanbevolen tussen 371-400 graden Celsius.
Review door Paul van Bergen 
Geplaatst op 13-03-2023
Goed advies, snel geleverd, prima adres!
Review door Evert 
Geplaatst op 07-02-2023
Wat een super apparaat is gelijk op temperatuur en daardoor vloeit deze gelijk met soldeer tin.
Waardoor ook de tin er beter uit ziet.

Met een normale soldeer station duurt dit langer.

Alleen de tips zijn best prijzig maar je krijg er wel iets voor terug.
Review door Ben Verburgt 
Geplaatst op 17-04-2022
Niet goedkoop, maar wat werkt dit fantastisch fijn! Als je het geld ervoor hebt...doen!
Review door Tim Op 't Root 
Geplaatst op 15-02-2022
Ik heb het soldeerstation pas net dus ik kan er niet zo veel over zeggen. Heb het wel reeds een paar keer gebruikt en dat naar volle tevredenheid. Voelt degelijk aan en opwarmtijd is zeer kort. Ik ben er zeer tevreden mee.
Review door Johan 
Geplaatst op 08-01-2022
Vorig jaar het hele electronica labo (+/- 20 stuks) gevuld met deze 140W soldeer bouten, tot op de dag van vandaag geen enkele klacht gehad.

Punten uitwisselen is een koud kunstje,
Wat ook nog met een hand te doen is.
De nieuwe versies hebben een rond rubber voor de afdichting van het handvat (ter bescherming van het binnenwerk van het handvat). Wat het wisselen met een hand iets lastiger maakt.
Maar als je er aan gewend bent valt dit reuze mee. De soldeerpunten zijn bijzonder stevig !(desolderen met litze)

Ik gebruik thuis de oudere 140W variant nog steeds (bruin model van voor 2010) en die doet het nog steeds perfect !
Niets dan lof....
Review door A Gogiashvili 
Geplaatst op 02-08-2021
Top product. Lang getwijfeld tussen deze en Hakko FX-951.
Uiteindelijk deze gekocht.
Pluspunten:
1. Soldeerbout is erg licht
2. Echt binnen 2 seconden op temperatuur
3. Draad is soepel en lang
4. Actieve soldeerpunten
5. Enorm assortiment van soldeerpunten
6. Geen gedoe met het vervangen van soldeerpunten. Bunnen paar seconden gedaan. Wachten totdat soldeerbout koud is is niet meer nodig
7. Slaapstand

Minpunten:
1. Duurder dan de rest, maar dan krijg je ook wat.
2. Aan/Uit schakelaar op achterkant
3. Led indicatie (in use/sleep) is niet goed zichtbaar. Led's zij klein en zitten diep in de behuizing
Review door Michel Boers 
Geplaatst op 03-06-2021
Ik soldeer een paar keer per jaar through hole componenten op een PCB, ik heb daarvoor in de afgelopen jaren 2 soldeerbouten en een soldeerstation gebruikt. Na een paar projecten werd de bout slecht en wilde het solderen niet meer fijn lukken. Ik had mijn zinnen gezet op een meer prosumer product en na enig onderzoek las ik dat JBC een goede kandidaat was voor een nieuw station.
Hij was niet goedkoop, maar omdat de vorige sets dat wel waren en niet voldeden was is snel overtuigd om er één aan te schaffen. Wat een verschil bij de eerste solderingen!!
Het station heeft geen display, maar met het instellen van de juiste temperatuur kan ik nu snel en goed soldeerverbindingen maken. Aanrader!
Alles voor de elektronicawerkplaats
  • Deskundige klantenservice
  • Met een 9,6 beoordeeld door klanten